Editorial Your stories Απόψεις

ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΩ!

Written by Admin

ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΩ!

“Μα είναι δυνατόν ένα κορίτσι σαν κι εσένα να μην έχει δεσμό;” Εσύ, που αυτή τη στιγμή διαβάζεις τις σκέψεις μου- τις οποίες από αγανάκτηση θέλησα να μοιραστώ- πόσες φορές έχεις ακούσει την ερώτηση αυτή; Ξέρω. Πολλές. Αλλιώς δεν θα έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις κάτι παραπάνω από τον τίτλο μου. Ε ναι λοιπόν κύριοι, είμαι μόνη. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έκανα σχέση. Συνέχισε να με κοιτάς με περιέργεια μήπως εντοπίσεις το κουσούρι. Δεν είναι κάτι εμφανές, σκέφτεσαι. Αρχίζεις τις ερωτήσεις κι εγώ σκόπιμα απαντώ κι ας νιώθω ότι βρίσκομαι σε συνεδρία ψυχοθεραπείας για τον προσδιορισμό του βιώματος που ευθύνεται για τη μοναχικότητα μου. Ξέρω, πως έχεις ήδη σκεφτεί να ενοχοποιήσεις κάποιο χαρακτηριστικό μου γνώρισμα (ψυχολογική διαταραχή για τα δικά σου δεδομένα) ώστε να αιτιολογήσεις την ελευθερία μου, που μεταξύ μας, πολύ ζηλεύεις!

Μην προσποιείσαι ότι με καταλαβαίνεις. Έχω παίξει τόσες φορές στο εργάκι αυτό που ξέρω απέξω, όχι μόνο τον δικό μου ρόλο αλλά και τον δικό σου. Γιατί στη θέση που είσαι,έχουν καθίσει κι άλλοι κλειστόμυαλοι κριτές σαν εσένα. Και οι περισσότεροι είχαν το βλέμμα αυτό της κλειδαρότρυπας! Με μια σύντομη ματιά, διάβαζα κάθε τους σκέψη..

“Έλα μωρέ. Μεγάλωσε κι έχει γίνει περίεργη. Ο ένας της ξινίζει ο άλλος της βρωμάει. Απέρριψε τόσα καλά παιδιά νομίζοντας πως θα καταλήξει με τον αλήτη που θα γίνει πρίγκιπας για χάρη της! Τέτοια μυαλά κουβαλάνε όλες γι’ αυτό γέμισε ο τόπος γεροντοκόρες!” Αγαπημένε μου καλοθελητή, ως υποψήφια γεροντοκόρη, θα ήθελα να σου πω δυο λόγια πριν πάω να ταΐσω τις επτά γάτες μου!

Αρχικά, λυπάμαι πολύ που απέρριψα τόσα καλά παιδιά δίχως πρώτα να τα κεράσω μια πάστα! Επίσης, αν τη βρίσκεις με το να παριστάνεις τον συμβουλάτορα, σε συμβουλεύω να μαζέψεις και τους υπόλοιπους ξερόλες της κατηγορίας σου και να αναζητήσετε πραγματικά θύματα να κάνετε το κομμάτι σας. Δυστυχώς για σένα, απολαμβάνω τη ζωή μου ακριβώς όπως είναι και δεν είμαι διατεθειμένη να την ανταλλάξω με μια καθημερινότητα που δε με γεμίζει. Δεν μπορώ να φιλοξενήσω τον καθένα στον κόσμο μου, αλλά είμαι πρόθυμη να τον χαρίσω αυτόν τον κόσμο σε εκείνον που θα ξεχωρίσω. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τίποτα λιγότερο απ’ τον άνθρωπο που θα κουμπώνω, ακόμα κι αν αυτό με οδηγήσει στο να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου χωρίς σχέση.

Αν νομίζεις ότι με πήραν τα χρόνια, εγώ νομίζω ότι είμαι στην κατάλληλη ηλικία για να κάνω σωστές επιλογές. Και η σωστότερη όλων, είναι που δεν σε αφήνω να με επηρεάζεις.

Γνωρίζω πολύ καλά τι θέλω. Ίσως το πείσμα μου και η υπομονή μου το φέρουν στον δρόμο μου. Μέχρι τότε, προτιμώ να ονειρεύομαι τον έρωτα μόνη, παρά ξαπλωμένη πλάι σε έναν σύντροφο ανάγκης…

About the author

Admin